Sukeltajat Itämeren puolesta ry – on perustettu kesällä 2015 järjestämään Project AWARE tapahtumia ja edistämään vesien suojelua, sukeltajien näkökulmasta. Ennen 2015 Project AWARE tapahtumia on järjestetty pääkaupunkiseudulla erinäisillä kokoonpanoilla.

Project AWARE perustettiin 1989 USAn Kaliforniassa ja jo 90-luvulla järjestön rantojen ja vesien siivous tapahtuma levisi myös Suomeen. 1990 luvun lopussa ja 2000 luvun alussa tapahtumia järjestettiin satunnaisesti eri PADI sukelluskeskusten aktiivien avustuksella.  Aktiivisimmat pääkaupunkiseudun järjestävät keskukset olivat sen ajan suuret keskukset NDI, Seasport ja Polarsukellus.

2000 luvun alun jälkeen Project AWARE tapahtumia ei järjestetty, kunnes vuonna 2007 Helsinkiin rantautunut sukelluskeskus järjesti tapahtuman. Alun innostuksen jälkeen järjestämiä vastuu siirtyi jälleen vapaaehtoisille ja 2008 tapahtuma järjestettiin Kaivopuiston rannassa, järjestäjinä toimi nytkin mukana oleva Mikael ja silloisesta Divemasterista Ritva. Vuodeksi 2009 siirtyi Hietalahden uimarannalle Divemasterin jäädessä pois kuvioista.

Tapahtuman siirtyessä seuraavalle vuosikymmenelle järjestelyinto jälleen hyytyi ja vastuu siirtyi Tiinalle, joka oli vastuussa tapahtuman järjestämisestä Tokoinrannassa 2013 & 2014.

Vuonna 2015 Sukeltajat Itämerenpuolesta ry toimi ensimmäistä kertaa tapahtuman järjestäjänä. Tapahtuma järjestettiin Kaisaniemen rannassa ja se keräsi reilut 30 osallistujaa.